МАТЕРИАЛИ

Най-важният елемент за изграждането на един сигурен, комфортен и уютен дом, са качествените материали.
Затова, ние от „Спонец“, сме превърнали тази безспорна истина в наше кредо и за къщите, които строим за нашите клиенти, осигуряваме най-добрите материали.
Искаме да Ви помогнем да изберете най-подходящото за Вас, давайки Ви ясен поглед върху видовете материали и възможностите, които те предлагат.
Материалите, с които работим, са произведени в Германия, Австрия, Чехия и България, и притежават всички необходими сертификати за качество.


ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ И НОСЕЩА КОНСТРУКЦИЯ

Основният фактор за стабилноста и сигурността на една къща е носещата ѝ конструкция.

Ето защо, ние изграждаме носещата конструкция на нашите къщи от масивен, иглолистен материал – еднослойно, двуслойно, трислойно или многослойно слепени греди, KVH, DUO, TRIO, BSH, характеризиращи се с много добра дименсионна стабилност и отлични механични показатели.

Гредите са предварително изсушени и това ги прави превъзходен строителен материал.ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

Това, с което се гордеем най-много и което е отличителна характеристика на къщите, които изграждаме, е, че външните им стени са направени изцяло от изолационни материали.

На първо място, това са ЕКОПАНЕЛИТЕ. Този материал е в основата на технологията ни, съчетавайки в себе си качествата както на конструктивна плоча, така и на изолация. Екопанелът е 100% природен продукт, създаден от слама и рециклирана хартия, с отлични шумо и топлоизолационни характеристики.
На фасадата прибавяме дървесновлакнеста плоча PAVATEX, която освен много добри водоотблъскващи свойства, има и отлични топлоизолационни и дифузни качества.

Към всичко това прибавяме и ленена вата NATURIZOL, поставена в пространството между конструкцията. По ваше желание, ленената вата може да бъде заменена с минерална вата ECOSE® Technology на KNAUF, която е икономически по-изгодният вариант.

В съчетание, всички тези елементи, изграждат перфектния избор за екологичен дом.ИНТЕРИОРНИ ПЛОСКОСТИ

Основният елемент в нашите конструкции са ЕКОПАНЕЛИТЕ от слама. Също така, използваме гипскартон и гипсфазер KNAUF, AQUAPANEL и OSB3 плоскости EGGER.
Това са материали, с доказано най-добро качество на пазара.ПОКРИВ

Един от най-важните, и в същото време най-уязвим елемент на една сграда, е покривът.

Правилното и компетентно изграждане на покрива гарантира дълга експлоатация на къщата. Ето защо, ние подхождаме с особено внимание към тази част от строителството, избирайки най-добрите покривни системи.

Имайки предвид големите температурни амплитуди в годишен план и нуждата от по-добро вентилиране на покрива, за климатичните условия в България, препоръчваме покрив с керамично покритие.
Ние от „СПОНЕЦ“ сме избрали да работим с продуктите на TONDACH.ФАСАДА И ВЪНШНИ ОБЛИЦОВКИ

За невентилируеми фасади, използваме мазилки с висока паропропускливост, изпълнени в предпочитан от Вас цвят. Мазилките се поставят върху дървесновлакнеста плоча PAVATEX, специално проектирана за такъв тип фасади.

За вентилируеми фасади, използваме профили от масивна дървесина – смърч, лиственица и термодърво. Този тип фасада има много предимства, както от изолационна, така и от естетическа гледна точка. Монтирана върху дървена скара, фасадата спомага за защита на сградата от атмосферни влияния, поддържането на температурен комфорт и бързото отвеждане на водните пари от стената.ПРОЗОРЦИ

Също както покривът, прозорците са много важна част от къщата. Ето защо, ние обръщаме специално внимание на този елемент и държим да са направени от качествени профили, да са правилно проектирани, с надежден обков и добър стъклопакет.

Това е мястото, където една къща има най-големи загуби на топлина. Затова, в базовата цена на нашите къщи сме заложили на PVC профили SCHUCO, в цветове отговарящи на съответния модел къща.

Предоставяме възможност и за поставяне на по-устойчивите на атмосферни влияния алуминиеви профили, с прекъснат термомост.
И не на последно място – предлагаме дървена дограма, чиито качества са неоспорими.

Отчитайки климатичните особености на България, за остъкляването на нашите къщи препоръчваме троен стъклопакет, като, разбира се, окончателният избор е право на клиента.СЛЪНЦЕЗАЩИТА

Контролирането достъпа на слънчева светлина през прозорците гарантира не само уюта, но и цялостното подобряване на жизнената среда на сградата, допринасяйки и за нейната енергийна ефективност.

Можем да Ви предложим разнообразни варианти за слънцезащити и външни щори.ВРАТИ

При избора на интериорни врати, клиентът може да избира между врати от масивна дървесина, ламиниран MDF и фурнирован MDF.
В нашата базова цена сме предвидили врати от фурнирован MDF.САНИТАРЕН ФАЯНС И ОБЗАВЕЖДАНЕ ЗА БАНЯ

Санитарният фаянс и оборудването за баня се доставя от местни търговци, след допълнитена уговорка с клиента.ВиК ИНСТАЛАЦИЯ

За изграждане на водопреносната система използваме полипропиленови (PPR) тръби, предназначени за пренос на топла и студена питейна вода.
За канализационната система използваме PVC канализационни тръби, предназначени за изграждане на вътрешни тръбни системи.ЕЛЕКТРИЧЕСКА ИНСТАЛАЦИЯ, КЛЮЧОВЕ, ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА, КОНТАКТИ

За изграждането на електрическата инсталация, в нашата система сме предвидили технологични пространства, където окабеляването може да бъде поставено прилежно, без да нарушава топлоизолацията на къщата.

Видът, цветът и марката на ключовете, контактите и осветителните тела, се уточняват допълнително с клиента.СТЪЛБИЩА

Вътрешните стълбища в къщи „СПОНЕЦ“ могат да бъдат изработени от дъб, бук или иглолистна дървесина.

За парапетите можем да Ви предложим различни материали, като дърво, неръждаема стомана или стъкло.

Като част от интериорния дизайн, тези детайли се уточняват допълнително с клиента.ПОДОВИ ПОКРИТИЯ

В зависимост от Вашите желания, за подовите покрития предлагаме различни решения от масивен, масивен трислоен или ламиниран паркет.ВЪНШНИ НАСТИЛКИ

За оформлението на верандите на нашите къщи, предлагаме декинг системи от термодърво, лиственица, вакуумноимпрегниран декинг, както и различни видове екзотична дървесина.

Видовете материали и цветове се уточняват допълнително с клиента.ИНТЕРИОРНИ СТЕНИ

Интериорните стени са изградени от екопанели, които са повърхностно шпакловани, грундирани и боядисани с екологично чисти и дишащи материали.ПОКРИТИЯ

Правилната защита на видимите дървени елементи е гаранция за дълготрайността и свежия вид на сградата. Избрали сме да работим с най-добрите в тази област. Продуктите OSMO са произведени на основата на грижливо пречистени растителни масла и восъци.След изсъхване всички повърхности са абсолютно безвредни за човека,животните и растенията.ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

За наистина завършен продукт, предлагаме Ви услугите на интериорен дизайнер, който може да Ви консултира за материали, цвят, декориране и обзавеждане.

Ще Ви помогнем да реализирате своята визия за живот.