Основно строителство

Ние предлагаме само качествени продукти и материали, които се отразяват на външния и вътрешния вид на една завършена къща. Строим нашите дървени къщи така, както бихме живяли в тях с нашите семейства – сигурно, удобно и уютно. Основното строителство на сградите ни включва: носещата конструкция от дървен материал, интериорни стени и топлоизолация с ЕКОПАНЕЛИ, покривни системи, външни облицовки и прозорци с различни видове дограма.

ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ И НОСЕЩА КОНСТРУКЦИЯ

Wooden Material

Основният фактор за стабилноста и сигурността на една къща е носещата ѝ конструкция.

Ето защо, ние изграждаме носещата конструкция на нашите къщи от масивен, иглолистен материал – еднослойно, двуслойно, трислойно или многослойно слепени греди, KVH, DUO, TRIO, BSH, характеризиращи се с много добра дименсионна стабилност и отлични механични показатели.

Гредите са предварително изсушени и това ги прави превъзходен строителен материал.

ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

Eko Technologia Kushta

Това, с което се гордеем най-много и което е отличителна характеристика на къщите, които изграждаме, е, че външните им стени са направени изцяло от изолационни материали.

На първо място, това са ЕКОПАНЕЛИТЕ. Този материал е в основата на технологията ни, съчетавайки в себе си качествата както на конструктивна плоча, така и на изолация. Екопанелът е 100% природен продукт, създаден от слама и рециклирана хартия, с отлични шумо и топлоизолационни характеристики.
На фасадата прибавяме дървесновлакнеста плоча STEIKO Protect, която освен много добри водоотблъскващи свойства, има и отлични топлоизолационни и дифузни качества.

Към всичко това прибавяме и ленена вата NATURIZOL, поставена в пространството между конструкцията. По ваше желание, ленената вата може да бъде заменена с минерална вата ECOSE® Technology на KNAUF, която е икономически по-изгодният вариант.

В съчетание, всички тези елементи, изграждат перфектния избор за екологичен дом.

ИНТЕРИОРНИ ПЛОСКОСТИ

durvena-kushta-tavansko-pomeshtenie

Основният елемент в нашите конструкции са ЕКОПАНЕЛИТЕ от слама. Също така, използваме гипскартон и гипсфазер KNAUF, AQUAPANEL и OSB3 плоскости EGGER. С тях създаваме уютни сламени къщи и еко дървени къщи съобразени с всички изисквания.

Това са материали, с доказано най-добро качество на пазара.

ПОКРИВ

Dyrven Pokriv

Един от най-важните, и в същото време най-уязвим елемент на една сграда, е покривът.

Правилното и компетентно изграждане на покрива гарантира дълга експлоатация на къщата. Ето защо, ние подхождаме с особено внимание към тази част от строителството, избирайки най-добрите покривни системи.

Имайки предвид големите температурни амплитуди в годишен план и нуждата от по-добро вентилиране на покрива, за климатичните условия в България, препоръчваме покрив с керамично покритие.

Ние от „СПОНЕЦ“ сме избрали да работим с продуктите на TONDACH.

покрив конструкция
покривна конструкция
покрив

ФАСАДА И ВЪНШНИ ОБЛИЦОВКИ

пасивна къща

За невентилируеми фасади, използваме мазилки с висока паропропускливост, изпълнени в предпочитан от Вас цвят. Мазилките се поставят върху дървесновлакнеста плоча PAVATEX, специално проектирана за такъв тип фасади.

За вентилируеми фасади, използваме профили от масивна дървесина – смърч, лиственица и термодърво. Този тип фасада има много предимства, както от изолационна, така и от естетическа гледна точка. Монтирана върху дървена скара, фасадата спомага за защита на сградата от атмосферни влияния, поддържането на температурен комфорт и бързото отвеждане на водните пари от стената.

ВИЖТЕ КЪЩАТА В БОСНЕК

ПРОЗОРЦИ

Сглобяема къща еко панели дърво слама Спонец

Също както покривът, прозорците са много важна част от къщата. Ето защо, ние обръщаме специално внимание на този елемент и държим да са направени от качествени профили, да са правилно проектирани, с надежден обков и добър стъклопакет.

Това е мястото, където една къща има най-големи загуби на топлина. Затова, в базовата цена на нашите къщи сме заложили на PVC профили, в цветове отговарящи на съответния модел къща.

Предоставяме възможност и за поставяне на по-устойчивите на атмосферни влияния алуминиеви профили, с прекъснат термо-мост.
И не на последно място – предлагаме дървена дограма, чиито качества са неоспорими.

Отчитайки климатичните особености на България, за остъкляването на нашите къщи препоръчваме троен стъклопакет, като, разбира се, окончателният избор е право на клиента.

ВИЖТЕ КЪЩАТА В НОВИ ХАН

Вижте още